Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Liittyminen

Mikäli on aika ottaa härkää sarvista ja liittyä mukaan Connections'n juonirikkaaseen roolipeliin, on luettava esittely pelin miljööstä sekä tällä sivulla sijaitsevat säännöt sekä ohjeet ja käytännöt tässä roolipelissä pelaamiseen.

Huom! Mikäli roolipelaaminen on itsessään sinulle uusi juttu, Connections ei ole välttämättä sinulle sopivin paikka. Peliin haetaan jo kokeneita roolipelaajia, jotka osaavat kirjoittaa vahvasti kuvailevaa ja aidosti pohtivaa tekstiä.

 

Yleiset säännöt

 1. Itsestään kahteen (2) kuukauteen ilmoittamattomat pelaajat hahmoineen poistetaan.
  • Ei koske lomalla olevia pelaajia (ilmoitus lomasta vieraskirjaan!).
  • Itsestään ilmoittaminen ei rajoitu vain roolipelaamiseen; myös chatviestit ovat todiste pelaajan aktiivisuudesta sivustolla.
 2. Muiden pelaajien epäkunnioittaminen millään tavalla on ehdottomasti kiellettyä.
  • Rasismi tai muu syrjintä johtaa varoituksen jälkeen sivuilta estoon.
  • Muiden nimimerkillä esiintyminen on estolla rankaistavaa.
 3. Pyritään olemaan puhumatta aroista yhteiskunnallisista asioista, kuten rasismista, seksismistä tai politiikasta. Täten vältytään turhilta väärinkäsityksiltä yms.
 4. Jatkuva kiroilua tai asiattomasti kirjoittamista ei katsota hyvällä. Kiroileminen on (kovallakin otteella) sallittua, mutta jatkuvaa, turhaa huonoa kielenkäyttöä ei toivota sivustolle. Jätetään pois myös huonosti perustellut negatiiviset mielipiteet.
 5. Pidä hauskaa! Ei oteta mitään liian vakavasti, vaan pyritään pysymään positiivisina ja pidetään kaikki yhdessä hyvää ilmapiiriä yllä.

 

Roolipelin säännöt

 1. Autohitti on kiellettyä – et voi päättää mitä toisen hahmo tekee tai sanoo jne. Tähän on ratkaisuja yrittää-muotoiset ehdotukset tai (?)-merkinnän käyttö. On myös mahdollista kysyä toiselta pelaajalta, tai suunnitella hänen kanssaan etukäteen.
 2. Metapelaus on kiellettyä – hahmosi ei tiedä asioita ennen kun hän saa tietää. Hahmosi ei voi esimerkiksi tietää toisen nimeä, ellei se käy hänelle ilmi.
 3. Connections on realistinen roolipeli, joten kukaan ei voi teleportata paikasta toiseen tai olla useassa paikassa samanaikaisesti.
 4. Kukaan ei ole voittamaton; jokaisella on heikkoutensa. Hahmosi ei voi tietää toisen hahmon jokaista liikettä, eikä kukaan aina voita. Realistisuus pätee tässäkin. 

 

Kirjoitustavat ja käytännöt

Connections ei aseta pelaajilleen pikkutarkkoja ohjeistuksia roolipelaamiseen, vaan jokaisella pelaajalla on suht' vapaat kädet asian suhteen. Ainoita tällaisia ovat yhteiset käytännöt ja kirjoitustavat, jotta roolipeli pysyy selkeänä ja kaikille ymmärrettävänä.

Rooliteksteillä ei ole pituus- tai sanamääräkriteereitä, mutta jokaiselta toivotaan jollakin tapaa etenevää tekstiä. Ihmissuhderoolipeli kun on kyseessä, usein saattaa olla hankalaa edetä rooliteksteissä ilman autohittiä. Täten ei tarvitse ottaa minkäänlaisia paineita tekstien suhteen, vaan edetä niin paljon kuin kykenee. Ei tehdä roolipelaamista pakkopullaa!

Pelaaja voi kunkin hahmonsa kohdalla päättää mieluisan aikamuodon (preesens tai imperfekti) ja persoonamuodon (1. tai 3.), kunhan ei sekoittele näitä kesken pelin. Tavallinen tekeminen kirjoitetaan ilman mitään merkkejä, puhuminen lainausmerkein (") ja ajatukset joko tekstiin tai vuorosanoihin upotetusti tai risuaidoilla (#).

 

Pelin sisällöstä

Sisällöllisesti sallittua on lähes kaikenlainen sisältö. Roolipeli asettuu ikärajoitukseltaan K16-K18 -alueelle, mutta liittymistä ei rajoiteta tämän mukaan. Jokainen liittyy peliin omalla vastuullaan, eikä ikärajoitetusta sisällöstä tule loukkaantua.

Voimakas kielenkäyttö, seksuaalinen sisältö sekä väkivalta ovat sallittua roolipelissä, kunhan ei ylitetä mauttomuuden tai terveen järjen rajaa. Jokaista yksityiskohtaa ei ole pakko kuvailla, mutta saa toki, mikäli tahtoo. Pidetään kuitenkin tekstit poissa sairaalloisen graafisista kuvauksista, vaikka hahmo olisi kuinka sekaisin päästään.

Huom! Jokaisella on kaikesta huolimatta oikeus olla kuvailematta sellaisia kohtauksia, jotka saattavat sisältää ikärajoitettua materiaalia. Kenenkään ei ole pakko kirjoittaa roolipelissä mitään omiin moraaleihinsa sopimatonta!

 

Lomakkeeseen
 

 

©2019 connections - suntuubi.com